Taco’s met Tongschar

Aperitiefhapje
Koken met kinderen
35
  • 600 g tongscharfilet, in stukjes van 4 cm
  • 12 harde tacoschelpen
  • 1 rijpe mango, geschild en in blokjes
  • 1 zachte chili peper, fijngesnipperd
  • ½ rode paprika, in blokjes
  • 1 pruimtomaat, ontpit en in blokjes 
  • 1 kleine rode ui, fijngesnipperd
  • 1 el witte wijnazijn
  • 2 el olijfolie
  • 1 el gehakte koriander
  • 1 el gehakte bieslook
  • handvol koriander of platte peterselie, voor de afwerking
Met noordzeetong of pladijs is het ook smikkelen!

Meng de mangoblokjes, chilisnippers, paprikablokjes, tomaat, rode ui en gehakte kruiden in een kom. Sprenkel er de witte wijnazijn en olijfolie over. Meng en breng op smaak met peper en zout. Dek af en laat een half uurtje marineren in de koelkast.

Dep de tongscharfilets droog. Verhit een pan met boter en olijfolie. Bak er de tongscharfilets krokant in. Kruid met peper en zout.

Lepel wat van de mangosalsa in de tacoschelpen en leg er enkele stukjes gebakken vis op. Werk af met enkele blaadjes koriander of peterselie.

 

Recept Ilse D'hooge

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.