Sushi van bij ons met bloemkoolrijst en goudbrasem

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

25

Zelf sushi maken met lekkere seizoensproducten van bij ons? Dat doe je met Vlaamse asperges en goudbrasem uit de Noordzee. En door bloemkoolrijst te gebruiken, maak je van deze sushi een echte groentebom. 

Ingrediënten

Materiaal:

  • sushimatje

Recept

Maak een sausje met de mayonaise, platte kaas en de mierikswortelcrème. Kruid met peper en zout. Zet aan de kant op een koele plaats.

Doe de bloemkoolroosjes in een blender en mix tot je fijne korreltjes krijgt. Blancheer de verkregen bloemkoolrijst drie minuten in licht gezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Dep droog.

Snijd de goudbrasemfilet in reepjes. Verwijder de harde onderkant van de asperges. Schil de witte asperges. Bak de witte en groene asperges beetgaar in olijfolie. Kruid met peper en zout.

Leg een norivel op een sushimatje, besmeer met het sausje, verdeel er de bloemkoolrijst over en beleg verder met de vis, asperges en tuinkers. Rol het vel met behulp van het matje zo strak mogelijk op. Doe hetzelfde met de overige norivellen.

Snij de rollen met een vochtig mes in stukjes en serveer meteen.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.