Bereiding
Snijd de aubergine, pompoen en aardappelen in blokjes. snipper de ui en knoflook.
Verhit de olijfolie in een grote stoofpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngesneden ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en glazig zijn.
Voeg de aubergine, pompoen en aardappelen toe aan de pan en roer goed door. Laat 5-7 minuten bakken totdat de groenten licht beginnen te kleuren.
Voeg de paprikapoeder, komijnpoeder, chilivlokken en kaneel toe en bak 1-2 minuten mee.
Voeg de tomatenblokjes en kikkererwten toe, roer alles door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Zet het vuur laag en dek de pan af.
Laat de stoof ongeveer 30-35 minuten zachtjes sudderen. Roer af en toe en voeg indien nodig wat water of bouillon toe als de stoof te dik wordt.
Snijd de grilkaas in plakjes en dep droog met keukenpapier. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
Bak de plakken grilkaas 2 minuten per kant, tot ze goudbruin en knapperig zijn. Haal uit de pan en zet opzij.
Meng de yoghurt met de fijngehakte knoflook, citroensap, zout en peper in een kom. Zet opzij in de koelkast tot gebruik.
Schep de groentestoof in diepe borden of kommen. Leg er de gegrilde Berloumi overheen. Lepel wat knoflookyoghurt over de stoof en garneer met verse koriander of peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.