Steak tartaar

4
  • 600 g mager rundvlees
  • ½ eetlepel Engelse saus
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • enkele druppels tabasco
  • 4 eieren
  • zilveruitjes
  • augurkjes
  • kappertjes
  • peper en zout

Snijd het vlees met de hand voor een extra lekker resultaat. Je kan uiteraard ook een cutter gebruiken, maar zorg ervoor dat je het vlees niet te fijn maalt. Breng op smaak met peper, zout, mosterd, de Engelse saus, ketchup en tabasco. Meng goed en verdeel over de borden.

Splits de eieren en laat de dooier in het eierdopje. Zet het eierdopje op de tartaar en leg wat zilveruitjes, augurkjes en kappertjes bij het vlees. Serveer met sla en frietjes. Zet peper, zout, tabasco en Engelse saus op tafel zodat iedereen de tartaar naar eigen smaak kan afwerken.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.