Steak tartaar

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

20

Onder het motto "ken je klassiekers" moet je dit recept voor steak tartaar zeker eens proberen. Het ideale voorgerecht voor een gezellige avond. 

Ingrediënten

  • 600 g mager rundvlees
  • ½ eetlepel Engelse saus
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • enkele druppels tabasco
  • 4 eieren
  • zilveruitjes
  • augurkjes
  • kappertjes
  • peper en zout

Recept

Snijd het vlees met de hand voor een extra lekker resultaat. Je kan uiteraard ook een cutter gebruiken, maar zorg ervoor dat je het vlees niet te fijn maalt. Breng op smaak met peper, zout, mosterd, de Engelse saus, ketchup en tabasco. Meng goed en verdeel over de borden.

Splits de eieren en laat de dooier in het eierdopje. Zet het eierdopje op de tartaar en leg wat zilveruitjes, augurkjes en kappertjes bij het vlees. 

Serveer met sla en frietjes. Zet peper, zout, tabasco en Engelse saus op tafel zodat iedereen de tartaar naar eigen smaak kan afwerken.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.