Soep van peterseliewortel met kalkoensnippers

4
25
  • 80 g kalkoenham, in dikke plakken
  • 250 g peterseliewortel
  • 150 g ui
  • 20 g boter
  • 1 l gevogeltebouillon
  • 1 teen look
  • 10 takjes peterselie
  • 75 ml olijfolie (extra vierge)
  • peper
  • zout

Maak de peterseliewortel en de ui schoon, snij in grove stukken en stoof aan in boter.
Giet er de bouillon bij en breng aan de kook.
Laat 20 minuten doorkoken, mix glad met de staafmixer en kruid met peper en zout naar smaak.

Pel de look en mix deze fijn met de peterselie en de olijfolie.
Snij de kalkoen in snippers en bak krokant in olie.
Schep de soep op, doe in elk bord wat van het vlees en enkele druppels peterselie-olie.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.