Soep van peterseliewortel met kalkoensnippers

Soep
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

35

Peterseliewortel is een variëteit van de peterserlie maar lijkt heel sterk op pastinaak. Van deze vergeten groente kan je een heerlijk soep maken.

Ingrediënten

  • 80 g kalkoenham, in dikke plakken
  • 250 g peterseliewortel
  • 150 g ui
  • 20 g boter
  • 1 l gevogeltebouillon
  • 1 teen look
  • 10 takjes peterselie
  • 75 ml olijfolie (extra vierge)
  • peper
  • zout

Recept

Maak de peterseliewortel en de ui schoon, snij in grove stukken en stoof aan in boter.

Giet er de bouillon bij en breng aan de kook.

Laat 20 minuten doorkoken, mix glad met de staafmixer en kruid met peper en zout naar smaak.

Pel de look en mix deze fijn met de peterselie en de olijfolie.

Snij de kalkoen in snippers en bak krokant in olie.

Schep de soep op, doe in elk bord wat van het vlees en enkele druppels peterselie-olie.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.