Snelle en ongezoete confituur met rood fruit

Ontbijt
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

45

Wil je graag confituur maken die geen suikerbom is? Volg ons recept en geniet van zelfgemaakte confituur van heerlijk rood fruit.

Ingrediënten

  • 150 g frambozen
  • 100 g aardbeien
  • 3 takjes citroentijm
  • 1 middelgrote zoete aardappel
  • 5 cm verse gember, geraspt
  • sap van 1 citroen
  • ½ tl kaneelpoeder
  • 1 el honing
  • 1 el zonnebloemolie

Lekker op een boterham met platte kaas.

Recept

Verwarm de oven voor op 180°C. 

Schil de zoete aardappel en snijd in plakken. Hussel met de olie en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.  Plaats 20 minuten in de oven.

Snijd de aardbeien klein. Breng ze samen met de frambozen, citroentijm, gember, citroensap, honing, kaneelpoeder en een scheutje water aan de kook. Laat op een zacht vuur tot mousse koken. 

Verwijder de citroentijm uit de fruitmousse.
Doe de gare zoete aardappel in een blender en giet er de fruitmousse bij. Mix glad. Of mix alles fijn met de keukenmixer.

Giet de confituur in potjes en laat afkoelen.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.