Slaatje van witloof met bloedsinaasappel, kappertjes en gember

Seppe Nobels
4
20

Hoisinsaus is een zoete saus afkomstig uit de Chineese en Vietnames keuken. De saus is gemaakt van sojabonen, rijstazijn, knoflook, rode pepers, suiker, zout en water.

Voor de gember-sojamayonaise:

  • 10 g gember, fijngehakt
  • 2 el sojasaus
  • 2 el mosterd
  • 1 el hoisinsaus
  • 2 el witte wijnazijn
  • het sap van 1 limoen
  • 4 eidooiers
  • 200 ml arachideolie

Salade:

Afwerking:

  • het sap van 1/2 limoen
  • 2 el notenolie
  • zout en gemalen peper

Schil en hak de gember fijn.
Meng voor de gember-sojamayonaise de gember met sojasaus, mosterd, hoisinsaus, witte wijnazijn, limoensap en eidooiers in de blender en mix tot een mayonaise door heel geleidelijk de arachideolie toe te voegen. Breng op smaak met zout en peper.

Kook de eieren in 12 minuten gaar. Pel ze en prak ze fijn met een vork. 
Was het witloof, verwijder de voet en pluk de blaadjes. Schik de blaadjes op een bord.

Pel de bloedsinaasappel en snijd met behulp van een scherp mes de partjes tussen de vliezen uit. Leg de partjes op het witloof.

Was de peterselie en hak fijn. Meng de peterselie met de kappertjes en het ei. Schep het eimengsel over de salade.

Voeg flink wat soja-gembermayonaise toe, besprenkel met limoensap en notenolie.

Breng op smaak met peper.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.