Aardappelsalade met een saus van zure room en kappertjes

Accompagnement
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

35

Op een warme dag is er niets zo lekker als een frisse aardappelsalade. Deze salade werk je af met een frisse saus op basis van zure room en met kappertjes. 

Ingrediënten

  • 8 middelgrote aardappelen
  • 1 komkommer
  • 4 eieren
  • 1 rode ui
  • 600 g prinsessenboontjes
  • 8 el zure room
  • 2 el mayonnaise
  • 2 el fijngehakte krulpeterselie
  • 60 g fijngehakte kappertjes
  • ¼ citroen
  • verse dille
  • peper en zout

Recept

Kook de aardappelen in ongeveer 15 minuten gaar in gezouten water.

Snijd de aardappelen in plakjes van ongeveer 1 cm. Verhit een steelpan met olie en bak er de aardappelen nog een 10-tal minuten goudbruin. Kruid de aardappelen af met zeezout, peper, dille en besprenkel met wat citroensap.

Kook de prinsessenboontjes gedurende 6 minuten gaar in gezouten water. Kook de eitjes in 8-10 minuten hard.

Snijd ondertussen de komkommer in schijfjes. Versnipper de rode ui.

Pel de hardgekookte eitjes en snijd doormidden. Hak de krulpeterselie en kappertjes fijn.

Meng de peterselie en de kappertjes onder de zure room en mayonaise. Kruid af met wat peper en zout.

Verdeel de ingrediënten over vier borden, giet er de dressing over en dresseer met nog wat extra dille.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.