Semifreddo met yoghurt, rood fruit en speculaas

Dessert
Type
Number of persons
Aantal personen

6

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(20) 120

Semifreddo is een populair halfbevroren dessert uit Italië maar, zeg nu zelf, is er iets Belgischer dan de combinatie van rood fruit en speculaas? Geniet ervan!

Ingrediënten

  • 4 eiwitten
  • 100 g honing
  • ¼ tl bakpoeder
  • 125 g frambozen
  • 125 g rode besjes
  • 1 limoen, zeste en sap
  • 500 g volle yoghurt
  • 200 g speculaaskoekjes, verkruimeld
  • zout

Recept

Meng het eiwit met de honing, bakpoeder en een snuifje zout in een hittebestendige kom. Mix het mengsel au bain-marie stijf.

Meng in een andere kom de yoghurt met het limoensap en –rasp en de helft van het fruit. Spatel er voorzichtig het eiwit onder.

Schep 1/3de van het mengsel in een met bakpapier beklede cakevorm. Strijk plat met de bolle kant van een lepel. Bestrooi met 1/3de van de speculaaskruimels, schep er opnieuw 1/3de van het mengsel op en 1/3de van de speculaas. Eindig met een laag yoghurt en bewaar de resterende speculaaskruimels. Zet minstens 2 uur in de vriezer. Zet ook het resterend fruit in de vriezer.

Haal de semifreddo 10 minuten voor het serveren uit de vriezer en haal uit de vorm. Werk af met het resterende, bevroren fruit en de speculaas.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.