Schouder van konijn op de barbecue

4

Voor de marinade

  • 2 teentjes look
  • 1 ui
  • 1 takje tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 dl witte wijn of Noilly Prat
  • 2 kruidnagels

Voor de kruidenolie (om te grillen)

  • 4 lepels olijfolie
  • 1 takje fijngesneden rozemarijn
  • 3 teentjes geplette look
  • 15 blaadjes platte peterselie
  • 1 koffielepel Provençaalse kruiden
  • 1 takje verse tijm
Serveer er een salade bij van enkele groentjes die in een blender even fijngesneden worden: wortel, bloemkool, komkommer, raapjes en radijsjes. Zeer kleurrijk en fris. Afwerken met een vinaigrette: 6 lepels olijfolie, sap van een halve limoen, peper en zout.

Vermeng alle ingrediënten voor de marinade. Laat de schouders hierin enkele uren marineren.

Meng alle ingrediënten voor de kruidenolie.

Haal het vlees uit de marinade en wrijf het in met de kruidenolie.

Gril het vlees langs één kant op de BBQ, draai het om en laat ook de andere zijde gaar worden. Strooi er wat schilferzout of grof zeezout over en serveer.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.