Schelvis met venkel, lamsoor en groene curry

4
  • 200 g lamsoor
  • 1 venkel
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • azijn

Groene curry

  • 1 sjalot
  • 1 dl visbouillon
  • gember
  • piment
  • look
  • koriander
  • citroengras
  • 3 cl room
Een Oosters geïnspireerde, verse, groene curry brengt de smaak van schelvis uitstekend naar boven.

Bak de schelvisfilet 8 minuten op het vel in een beetje boter.

Was de lamsoren, stoof ze enkele minuten met het sap van de citroen en een scheut olijfolie.

Snijd de venkel in fijne reepjes, meng ze met olijfolie en azijn.

Kook de visbouillon 5 minuten samen met de gember, piment, look, koriander, gesnipperde sjalot en citroengras. Voeg op het einde de room toe. Mix het geheel en giet door een fijne zeef.

Maak met een lepel enkele cirkels visbouillon op het bord. Leg een stukje schelvisfilet in het midden. Schik daarboven de lamsoren en de venkelslierten.

Recept Bart Desmidt

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.