Schelvis met gremolata en crunchy puree

Hoofdgerecht
Ilse D'hooge
4
40

schelvis

gremolata

  • 1 biocitroen
  • 2 fijngehakte teentjes knoflook
  • 4 el fijngehakte peterselie
  • 2 el geraspte oude kaas
  • 2 à 3 el olijfolie
  • peper en zout

crunchy aardappelpuree

  • 800 g zachtkokende aardappelen
  • 1 dl melk
  • 3 el fijngehakte bieslook
  • 2 el gehakte walnoten
  • 2 el gehakte hazelnoten
  • 1 el notenolie
     
Verras je vrienden met deze heerlijke combinatie van smaken.

gremolata


Schil de citroen met een dunschiller en hak de schil vervolgens superfijn. Of gebruik hiervoor een fijne rasp, let op dat je enkel het geel van de schil gebruikt. Meng de citroenschil met de oude kaas, de fijngehakte knoflook en peterselie. Voeg 2 à 3 el olijfolie toe en kruid met peper en zout. Laat een kwartier op elkaar inwerken.

crunchy aardappelpuree

Kook de aardappelen gaar in gezouten water, giet af en pureer de aardappelen met de melk volgens de gewenste smeuïgheid. Voeg de gehakte bieslook, walnoten en hazelnoten toe. Breng op smaak met notenolie, peper en zout.

schelvis

Neem een ovenschotel, ongeveer de grootte van de schelvisfilet en strijk deze in met olijfolie. Leg de schelvisfilet erin en verdeel de gremolata over de filet. Snijd de geschilde biocitroen in plakjes en schik de plakjes rond de vis. Plaats de schotel 20 minuten in de voorverwarmde oven van 180°C tot de vis gaar is.

afwerking

Verdeel de schelvisfilet in 4 porties en leg ze op een bord. Schik de crunchy puree ernaast en versier met een schijfje citroen. Lekker met een groene salade.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.