Savooikoolpakketjes met een vulling van gehakt, appel en curry

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(20) 30

Ingrediënten

Recept

Haal de harde buitenste bladeren van de savooikool, maak daarna voorzichtig 8 bladeren los. Pocheer de bladeren 1 minuut in gezouten water.

Stoof de ui aan in een klontje boter samen met 2 koffielepels currypoeder.

Laat 5 minuten stoven op een zacht vuur.

Voeg dan de appelblokjes toe en laat nog 3 minuten stoven.

Laat afkoelen en meng met het gehakt, ei en paneermeel. Kruid met peper en zout.

Maak 8 worstjes van het gehakt en leg ze onderaan een savooikoolblad. Vouw de zijkanten van het blad naar binnen en rol op.

Leg in een beboterde ovenschaal en overgiet met kippenfond. Zet 20 minuten in een voorverwarmde oven op 190°C.

Bestrooi met gemalen kaas en zet nog 5 à 10 minuten in de oven op 210°C tot de kaas gesmolten is.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.