Bereiding
Haal de harde buitenste bladeren van de savooikool, maak daarna voorzichtig 8 bladeren los. Pocheer de bladeren 1 minuut in gezouten water.
Stoof de ui aan in een klontje boter samen met 2 koffielepels currypoeder.
Laat 5 minuten stoven op een zacht vuur.
Voeg dan de appelblokjes toe en laat nog 3 minuten stoven.
Laat afkoelen en meng met het gehakt, ei en paneermeel. Kruid met peper en zout.
Maak 8 worstjes van het gehakt en leg ze onderaan een savooikoolblad. Vouw de zijkanten van het blad naar binnen en rol op.
Leg in een beboterde ovenschaal en overgiet met kippenfond. Zet 20 minuten in een voorverwarmde oven op 190°C.
Bestrooi met gemalen kaas en zet nog 5 à 10 minuten in de oven op 210°C tot de kaas gesmolten is.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.