Salade van prinsessenbonen met varkensvlees

4

Voor de dressing:

  • ½ eetlepel azijn
  • 1 koffielepel suiker
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 limoen
  • 1 bosje koriander
  • 2 eetlepels sojaolie
  • 1 rood pepertje

Schil de wortelen en snijd ze in lucifers van 4 cm lengte. Maak de boontjes schoon, snijd ze in schuine stukjes en blancheer ze kort in een pan met kokend water. Ze moeten beetgaar zijn. Spoel koud en laat uitlekken.

Verhit wat arachideolie in de wok, snipper de ui en bak al roerend goudgeel. Voeg het vlees toe en bak bruin gedurende drie minuten op hoog vuur.
Snijd de tweede ui in zo dun mogelijke ringetjes. Meng het vlees, de wortelen, de uiringen en de sperziebonen.

Maak een dressing door het sap van de limoen te mengen met olie, vissaus, gehakte rode peper, geperste knoflook en vissaus. Meng door de salade. Bestrooi de salade met gehakte koriander en gemalen pinda en serveer.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.