Salade van prinsessenbonen met varkensvlees

Slaatje
Type
Thema
Wok
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Ingrediënten

Voor de dressing:

  • ½ eetlepel azijn
  • 1 koffielepel suiker
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 limoen
  • 1 bosje koriander
  • 2 eetlepels sojaolie
  • 1 rood pepertje

Recept

Schil de wortelen en snijd ze in lucifers van 4 cm lengte. Maak de boontjes schoon, snijd ze in schuine stukjes en blancheer ze kort in een pan met kokend water. Ze moeten beetgaar zijn. Spoel koud en laat uitlekken.

Verhit wat arachideolie in de wok, snipper de ui en bak al roerend goudgeel. Voeg het vlees toe en bak bruin gedurende drie minuten op hoog vuur.

Snijd de tweede ui in zo dun mogelijke ringetjes. Meng het vlees, de wortelen, de uiringen en de sperziebonen.

Maak een dressing door het sap van de limoen te mengen met olie, vissaus, gehakte rode peper, geperste knoflook en vissaus. Meng door de salade. Bestrooi de salade met gehakte koriander en gemalen pinda en serveer.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.