Roodloofsalade met zoete paprika's en amandelen

4
30
  • 2 gele zoete paprika’s
  • 4 stronkjes roodloof
  • 150 g sojascheuten
  • 50 g amandelschilfers, geroosterd
  • bosje koriander

Voor de vinaigrette

  • 2 el citroensap
  • 2 kl graanmosterd
  • 150 ml olijfolie
  • peper en zout

Snijd de paprika’s in 2 en gril ze in de oven op 180°C op de snijkant, tot het vel begint los te komen.
Laat afkoelen, pel ze en snijd in reepjes.

Spoel het roodloof, snijd het overlangs in twee, verwijder de harde kern en snijd in reepjes.
Meng het roodloof samen met de paprika’s, de sojascheuten en de koriander in een schaal.
Vermeng voor de vinaigrette het citroensap met de mosterd, de olijfolie, zout en peper.

Serveer de salade op een bord.
Werk af met de vinaigrette, de geroosterde amandelen en koriander.


www.witloofgaatvreemd.be

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.