Rolletjes van tongschar met prei en aardappel

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(15) 30

Ingrediënten

De tongschar is een vis met een bijzonder zachte structuur die je best erg kort gaart. 

Recept

Was en hak de prei in gelijke stukken van 3 cm. Stoof lichtjes aan gedurende 5 minuten in water, boter met een beetje zout en peper.

Fileer de vis, rol hem mooi op en kruid met peper en zout. Stoom 5 minuutjes in een stoompan.

Maak een klassieke wittewijnsaus: stoof een sjalotje aan in boter, voeg witte wijn toe en laat inkoken tot in de helft. Voeg 100 gram kouder boter toe en klop op tot een gladde saus.

Schil, was en blancheer de aardappelen in gezouten water. Snijd ze in blokjes en warm ze nadien op in de wittewijnsaus.

Voeg de platte peterselie toe aan de maïsolie en mix fijn in de blender tot een gladde massa. Passeer het geheel door een fijne zeef.

Leg 3 tongrolletjes op een rij. Leg een preistukje op elk rolletje. Strooi de aardappelblokjes er op en er rond. Voeg met een lepeltje enkele druppeltjes wittewijnsaus en peterselieolie toe. Snijd de radijsjes in een mooie slinger en drapeer over de aardappelblokjes. Smuk op naar smaak met verse kruiden en bloemen.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.