Ingrediënten
- 1 klein roggebroodje
- 100 g jonge spinazie
- 1 potje gekonfijte tomaten
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- 3 eetlepels olijfolie (extra vierge)
- 1 sjalot
- 4 sneetjes Passendale Prelude
- 2 teentjes look
- 150 g mayonaise
- peper en zout
Recept
Voor de tomatencompote: snijd de gekonfijte tomaten in stukjes en meng ze met de fijngesnipperde sjalot en olijfolie. Breng op smaak met de rode wijnazijn en peper en zout.
Voor de lookmayonaise: breng de lookteentjes aan de kook en verfris ze meteen met koud water. Herhaal dit nog 2 keer, dus 3 keer in totaal. Mix de teentjes onder de mayonaise.
Beleg een sneetje roggebrood met Passendale-kaas, enkele spinazieblaadjes, een lepel tomatencompote en werk af met de lookmayonaise.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.