Roggebrood met Passendale, tomatencompote en lookmayonaise

4
(25) 15
  • 1 klein roggebroodje
  • 100 g jonge spinazie
  • 1 potje gekonfijte tomaten
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 3 eetlepels olijfolie (extra vierge)
  • 1 sjalot
  • 4 sneetjes Passendale Prelude
  • 2 teentjes look
  • 150 g mayonaise
  • peper en zout
     

Voor de tomatencompote: snijd de gekonfijte tomaten in stukjes en meng ze met de fijngesnipperde sjalot en olijfolie.
Breng op smaak met de rode wijnazijn en peper en zout.

Voor de lookmayonaise: breng de lookteentjes aan de kook en verfris ze meteen met koud water.
Herhaal dit nog 2 keer, dus 3 keer in totaal. Mix de teentjes onder de mayonaise.

Beleg een sneetje roggebrood met Passendale-kaas, enkele spinazieblaadjes, een lepel tomatencompote en werk af met de lookmayonaise.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.