Roggebrood met Passendale, tomatencompote en lookmayonaise

4
(25) 15
  • 1 klein roggebroodje
  • 100 g jonge spinazie
  • 1 potje gekonfijte tomaten
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 3 eetlepels olijfolie (extra vierge)
  • 1 sjalot
  • 4 sneetjes Passendale Prelude
  • 2 teentjes look
  • 150 g mayonaise
  • peper en zout
     

Voor de tomatencompote: snijd de gekonfijte tomaten in stukjes en meng ze met de fijngesnipperde sjalot en olijfolie.
Breng op smaak met de rode wijnazijn en peper en zout.

Voor de lookmayonaise: breng de lookteentjes aan de kook en verfris ze meteen met koud water.
Herhaal dit nog 2 keer, dus 3 keer in totaal. Mix de teentjes onder de mayonaise.

Beleg een sneetje roggebrood met Passendale-kaas, enkele spinazieblaadjes, een lepel tomatencompote en werk af met de lookmayonaise.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.