
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
Maak het sausje: smelt de boter en voeg de bloem toe. Roerbak 1 minuut. Voeg langzaam en al roerend de room toe. Voeg de mosterd toe en hou de saus op een laag vuur warm.
Verdeel de roggevleugels in 4 gelijke stukken. Dep ze droog en kruid de stukken aan beide kanten met peper en zout. Leg de stukken op een grote met bakpapier beklede ovenplaat, druppel er de boter over en leg er de plakjes citroen op. Leg ook de bimi mee op de ovenplaat, bedruppel met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet de schaal 12 à 15 minuten in de oven, afhankelijk van de dikte van de vis.
Giet de aardappelen af en stamp ze met een klontje boter, de eidooiers en een scheutje melk tot puree. Kruid met het nootmuskaat, peper en zout. Snijd de kervel fijn en spatel door de puree.
Schep de puree op de borden en leg er de bimi en de vis bij. Druppel er het mosterd-roomsausje over en serveer meteen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.