Rodekoolsoep

4
45
  • 400 g rodekool (gesneden)
  • 1 sjalotje gesnipperd
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 1 steranijs
  • 2 el olijfolie
  • 1 el fijne suiker
  • 1,5 l kippenbouillon
  • 1 el rode wijnazijn
  • 1 groene appel (bvb greenstar)
  • peper en zout

Fruit de sjalot, de knoflook en de steranijs in olijfolie.
Bestrooi met de suiker.
Voeg de rodekool toe en blus met de kippenbouillon.
Breng terug aan de kook.

Verwijder de steranijs als alle ingrediënten gaar zijn.
Pureer de soep en werk af met peper uit de molen, zout en azijn.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes.
Blancheer de blokjes tot ze beetgaar zijn in water met een snuifje zout.

Serveer de warme soep met de appelstukjes.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.