Rodekoolsoep

Flandria
Partner
Soep
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

45

Rode kool en appel gaan lekker samen, ook in soep. Deze rodekoolsoep smaakt heerlijk op een wat koudere dag.

Ingrediënten

  • 400 g rodekool (gesneden)
  • 1 sjalotje gesnipperd
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 1 steranijs
  • 2 el olijfolie
  • 1 el fijne suiker
  • 1,5 l kippenbouillon
  • 1 el rode wijnazijn
  • 1 groene appel (bvb greenstar)
  • peper en zout

Recept

Fruit de sjalot, de knoflook en de steranijs in olijfolie. Bestrooi met de suiker.

Voeg de rodekool toe en blus met de kippenbouillon. Breng terug aan de kook.

Verwijder de steranijs als alle ingrediënten gaar zijn. Pureer de soep en werk af met peper uit de molen, zout en azijn.

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Blancheer de blokjes tot ze beetgaar zijn in water met een snuifje zout.

Serveer de warme soep met de appelstukjes.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.