Rode-bietenmousse met dipgroenten

4
  • 1 bokaal van 200 g rode biet in blokjes (130 g uitgelekt gewicht)
  • 2 eetlepels plattekaas met 20% vetgehalte
  • 1 koffielepel scherpe mosterd
  • ½ teentje knoflook
  • 1 eiwit
  • peper en zout

Dipgroenten

Laat de blokjes rode biet uitlekken.
Schil de wortel en de komkommer en snij in staafjes.
Was de bloemkool en snij in roosjes.
Verwijder het steeltje van de radijzen en was grondig.
Zet de groenten opzij in de koelkast.

Voor de bereiding van de mousse: doe de uitgelekte rode biet, de plattekaas, de mosterd en de knoflook in een blender.
Mix 1 minuut tot een gladde massa.
Klop het eiwit stijf en meng het voorzichtig onder de bietenmousse.
Kruid naar smaak met peper en zout.

Serveer koud met de dipgroenten.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.