Rode-bietenmousse met dipgroenten

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Gezonde aperitiefhapjes kunnen ook superlekker zijn. Het bewijs? Deze dipgroenten met verrassende rode-bietenmousse.

Ingrediënten

  • 1 bokaal van 200 g rode biet in blokjes (130 g uitgelekt gewicht)
  • 2 eetlepels plattekaas met 20% vetgehalte
  • 1 koffielepel scherpe mosterd
  • ½ teentje knoflook
  • 1 eiwit
  • peper en zout

Dipgroenten

Recept

Voorbereiding groenten

Laat de blokjes rode biet uitlekken.
Schil de wortel en de komkommer en snij in staafjes.

Was de bloemkool en snij in roosjes.
Verwijder het steeltje van de radijzen en was grondig.

Zet de groenten opzij in de koelkast.

Bereiding van de mousse

Doe de uitgelekte rode biet, de plattekaas, de mosterd en de knoflook in een blender. Mix 1 minuut tot een gladde massa.

Klop het eiwit stijf en meng het voorzichtig onder de bietenmousse.
Kruid naar smaak met peper en zout.

Serveer koud met de dipgroenten.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.