Risotto met Belgische groentjes

4
45

Risotto maken is een makkie met dit recept. Voeg veel Belgische groentjes toe en je smult in geen tijd van deze vegetarische risotto.

  • 300 g risottorijst
  • 2 kleine uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 250 g boschampignons
  • 200 g schorseneren
  • ½ courgette
  • 150 g kerstomaatjes
  • handvol basilicumblaadjes
  • 120 ml witte wijn
  • 1 l groentebouillon
  • 3 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 4 el opgeklopte room
  • olijfolie
  • peper en zout

Snipper de uien fijn en pers de look. Verwijder de zaadlijst van de paprika en snijd in blokjes.
Snijd de courgette in blokjes. Maak de schorseneren schoon en snijd in stukjes van 2 cm. Snijd de champignons en kerstomaatjes in partjes.

Bak de ui met de look in olijfolie glazig. Voeg de risotto toe en bak al omscheppend 2 minuten mee. Blus met de wijn en laat verdampen.
Giet er een scheut bouillon bij en laat inkoken. Doe verder tot alle bouillon op is en de risotto gaar is.

Bak de paprika, champignons, chorseneren, courgette en kerstomaatjes beetgaar in olijfolie. Kruid met peper en zout.

Voeg de groenten bij de gare risotto. Schep er de Parmezaan en opgeklopte room onder, werk af met de basilicumblaadjes en serveer meteen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.