Ravioli van varkenswang met kappertjes en rode biet

4
  • 4 ravioliblaadjes
  • 4 varkenswangetjes

Voor de ragout

  • 120 g brunoise van tomaten
  • 50 g zongedroogde tomaten
  • 120 g gekookte rode biet
  • 10 g kappertjes
  • 20 g zoetzure augurken
  • peper en zout

Voor de saus

  • 1 klontje boter
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • 10 cl porto wijn
  • 50 cl bruine fond

Voor afwerking

  • scheutjes van rode biet
  • wat puree van rode biet

Ontvlies de varkenswangetjes met een scherp mesje.
Gaar de wangen in een groentebouillon op 62 °C gedurende 12 uur.
Of zet de wangen in de bouillon gedurende 12 u in een voorverwarmde oven die staat afgesteld op 80°C.

Kook de ravioliblaadjes in gezouten water.
Laat een sjalotje aanstoven in boter.
Blus met porto en voeg er de bruine fond aan toe.
Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.
Doe hetzelfde met de augurken en de gekookte rode biet.
Meng met de brunoise van geschilde verse tomaten.
Voeg ook de kappertjes toe. Peper en zout.
Versnijd de wangen en leg ze op de ragout.

Leg het raviolivelletje er bovenop en werk af met een scheutje sap van rode biet en wat puree van rode biet.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.