Rabarbertaart

6
75

Geef toe, bij de start van het rabarberseizoen kijken we allemaal het meest uit naar een lekker stuk rabarbertaart. Zelf rabarbertaart maken is niet moeilijk. Met ons recept kan je zo aan de slag.

Voor de bodem:

  • 200 g bloem
  • 100 g boter, op kamertemperatuur
  • snuifje zout
  • 60 ml lauwe melk

Voor de vulling:

  • 300 g rabarberstelen
  • 1 ei
  • 120 g fijne suiker
  • 50 g boter, op kamertemperatuur
  • 50 g bloem
  • 1 vanillestokje
  • 1 el geraspte gember
  • enkele takjes tijm
  • poedersuiker

Maak de taartbodem:

Doe de bloem en het zout in een kom en maak een kuiltje in het midden. Snijd de boter in blokjes en leg ze in het kuiltje. Meng de boter met de vingers door de bloem. Voeg de melk toe en kneed tot een glad deeg. 
Wikkel het deeg in folie en laat 30 minuten in de koelkast rusten.

 

Maak de rabarber schoon en snijd in stukken die net zo breed zijn als de taartvorm. Doe de stukken in een pan, strooi er 50 g suiker over, voeg wat takjes tijm en een scheutje water toe en laat 5 minuten op een zacht vuur garen.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Mix voor de vulling het ei met de resterende suiker luchtig. Schraap het merg uit het vanillestokje. Zeef de bloem bij het ei en klop het er samen met de boter, vanillemerg en gember door.

Rol het deeg uit en beleg er een ingevette en met bloem bestrooide langwerpige taartvorm mee. Smeer het vanillemengsel uit over de bodem en schik er de stukken rabarber op.
Zet de taart 30 minuten in de oven.

Werk net voor het serveren af met wat poedersuiker en verse tijm.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.