
Ingrediënten
- 250 g spruitjes
- 150 g champignons
- 100 g spekblokjes (gerookt)
- 4 eieren
- 100 g gemalen kaas
- 1 kant-en-klare bladerdeeg
- 1 ui
- 1 teentje look
- 4 dl room
- 1 el olijfolie
- nootmuskaat
- peper en zout
Recept
Snijd de spruitjes in 2 (de grotere in 4) en kook ze beetgaar in gezouten water. Laat ze uitlekken in een zeef.
Stoof de gesnipperde ui met de spekblokjes en de champignonstukjes. Voeg er de spruitjes bij en pers er het teentje knoflook over uit en bak het geheel een 3-tal minuutjes.
Bekleed een taartvorm met het deeg en doe er het groentemengsel in.
Mix de eieren met de room en de gemalen kaas in een aparte kom. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en roer goed.
Giet dit eiermengsel over de groenten en spekjes in de taartvorm.
Zet gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C tot de bovenkant mooi goudgeel gekleurd is.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.