Quiche met spinazie, abdijkaas en bier

Snack
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

50

Dat je met een quiche alle kanten op kan, is nog maar eens bewezen met dit recept. Deze quiche met spinazie, abdijkaas en bier is er eentje voor zij die graag iets nieuw proberen.

Ingrediënten

  • 500 g uien
  • 300 g spinazie
  • 3 el fijngehakte peterselie
  • blik croissant deeg
  • 150 g gekookte Meesterlyck-ham
  • 150 ml donker bier (bv Blauwe Chimay of Sint- Bernardus Abt 12)
  • 100 ml lichte room
  • 100 g ricotta
  • 4 eieren
  • 150 g abdijkaas (bv Postel, Westmalle), in plakjes
  • olijfolie
  • peper en zout

Recept

Snijd de ui in ringen en bak ze glazig en zacht in olijfolie. Blus met het bier en laat het vocht volledig verdampen.

Spoel de spinazie. Laat de spinazie in delen slinken in olijfolie. Kruid met peper en zout en knijp er zoveel mogelijk vocht uit.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Rol het deeg uit en bekleed er een langwerpige vorm van ongeveer 10 x 30 cm of een ronde vorm met diameter 20 cm.

Verdeel de spinazie over de bodem en beleg met de gekookte ham.

Klop de eieren met de room, ricotta en peterselie los. Kruid met peper en zout. Schep de gebakken uien in de bakvorm en giet er het eimengsel over. Verdeel er de plakjes kaas over.

Plaats de quiche 30 à 35 minuten in de oven tot hij mooi goudbruin ziet. Bestrooi voor het serveren met wat extra peterselie.

Lekker met een frisse salade.

Ben jij 18 jaar of ouder?

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.