Portobello gevuld met couscoussalade van bloemkool en broccoli

Hoofdgerecht
4
35
  • 4 portobello-champignons
  • 1/2 bloemkool
  • 1 broccoli
  • 2 el zonnebloempitten
  • 1 el lijnzaad
  • 2 el pompoenpitten
  • 2 el rozijnen
  • 2 el gedroogde cranberries
  • 2 el walnoten
  • Sap van 1 citroen
  • maïsolie
  • peper en zout
  • 4 lente-uitjes
  • 150 g hummus

Hak de bloemkool en broccoli fijn in een hakmolen of blender. Rooster de zonnebloempitten, walnoten, pompoenpitten en lijnzaad in een pan zonder vetstof.

Meng de geroosterde zaden door de couscous van bloemkool en broccoli. Voeg de rozijnen en gedroogde cranberries toe. Breng op smaak met citroensap en maïsolie. Kruid met peper en zout.

Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrijk de portobello’s en de lente-uitjes met olie. Bak de lente-uitjes op de grillpan en bak de portobello’s krokant in de oven. Kruid met peper en zout.

Vul de portobello’s met de couscous en werk af met de gegrilde lente-uitjes. Lekker met hummus.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.