"Pommes pauvres" met varkensreepjes en mosterdroom

Accompagnement
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 600 g varkensvlees, in reepjes
  • peper en zout
  • boter om in te bakken

Voor de aardappelen:

  • 600 g vastkokende aardappelen, geschild
  • 2 uien, in ringen gesneden
  • boter
  • 1 flesje licht bier
  • 2 dl water
  • 2 blokjes vleesbouillon
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 snuif gedroogde tijm
  • 1/4 spitskool of witte kool, grof gesneden
  • zwarte peper en zout
  • 1 bussel dille, grofgehakt

Voor de mosterdroom:

  • 1 dl zure room
  • 1 dl volle yoghurt
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1/2 eetlepel honing
  • zout

Recept

Meng de ingrediënten voor de mosterdroom.

Snijd de aardappelen in schijven van 1 cm dikte.

Bak de uien en de aardappelen in wat boter zonder te kleuren. Doe het bier, het water en de bouillonblokjes erbij. Voeg de tijm en de laurierblaadjes toe en laat alles 15 min. onder een deksel koken. Voeg de versneden kool toe en laat nog 5 min. koken. Smaak af met peper en zout. Voeg er de dille aan toe.

Kruid de varkensreepjes met peper en zout. Bak ze kort rondom.

Dresseer de aardappelen en groenten in een diep bord. Schik het vlees er bovenop. Werk af met wat van de mosterdroom.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.