"Pommes pauvres" met varkensreepjes en mosterdroom

Bijgerecht
Gerechten met bier
4
  • 600 g varkensvlees, in reepjes
  • peper en zout
  • boter om in te bakken

Voor de aardappelen:

  • 600 g vastkokende aardappelen, geschild
  • 2 uien, in ringen gesneden
  • boter
  • 1 flesje licht bier
  • 2 dl water
  • 2 blokjes vleesbouillon
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 snuif gedroogde tijm
  • 1/4 spitskool of witte kool, grof gesneden
  • zwarte peper en zout
  • 1 bussel dille, grofgehakt

Voor de mosterdroom:

  • 1 dl zure room
  • 1 dl volle yoghurt
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1/2 eetlepel honing
  • zout

Meng de ingrediënten voor de mosterdroom.

Snijd de aardappelen in schijven van 1 cm dikte.

Bak de uien en de aardappelen in wat boter zonder te kleuren. Doe het bier, het water en de bouillonblokjes erbij. Voeg de tijm en de laurierblaadjes toe en laat alles 15 min. onder een deksel koken. Voeg de versneden kool toe en laat nog 5 min. koken. Smaak af met peper en zout. Voeg er de dille aan toe.

Kruid de varkensreepjes met peper en zout. Bak ze kort rondom.

Dresseer de aardappelen en groenten in een diep bord. Schik het vlees er bovenop. Werk af met wat van de mosterdroom.

You must have Javascript enabled to use this form.

Nieuwsbrief