Pladijs uit de oven, asperges en kervelmousseline

4

Voor de kervelmousseline

  • ¼ bussel verse kervel
  • 2 eidooiers
  • sap van 1 limoen
  • 100 g boter
     

Schil de asperges en zet op koud water, breng aan de kook en draai het vuur uit.
Schrob de aardappelen schoon en kook ze al dente in gezouten water, pel en houd warm.
Maak de pladijzen schoon, spoel en kruid met zout en peper.


Spoel de kervel en hak fijn.
Klop intussen de dooiers op met een scheut water op laag vuur en monteer met de boter, breng op smaak met zout, peper en limoensap, werk af met de kervel.

Beboter 2 ovenschotels en leg er de asperges en aardappelen in. Kruid met zout en peper en leg er de pladijzen op. Giet er de bouillon over en strooi er de tijmtakjes over. Dek af met aluminiumfolie.
Laat garen in de oven op 190°.15 à 20 minuten moeten volstaan.

Serveer op warme borden en lepel er de saus langs.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.