Pladijs met geschroeide prei en kwarteleitjes

Ilse D'hooge
4
20

Dit verfijnd gerecht met pladijs en kwarteleitjes maak je makkelijk én snel klaar. In minder dan dertig minuten geniet je van dit lekker stukje vis uit de Noordzee.

  • 600 g pladijsfilets
  • 4 jonge preitjes
  • 8 kwarteleitjes
  • olijfolie
  • 30 g boter
  • 50 g parmezaanschilfers
  • 100 g rucola
  • peper en grof zeezout
  • 1 kl graanmosterd
  • 1 el witte wijnazijn
  • 3 el olijfolie

Snijd de prei in stukken van 3 à 4 cm. Blancheer of stoom ze beetgaar gedurende 3 minuten en laat uitlekken. Kook de kwarteleitjes 4 minuten. Laat schrikken in koud water en pel ze.

Vinaigrette: meng de mosterd met de azijn en klop er geleidelijk de olijfolie door. Breng op smaak met peper en zout.

Wentel de prei in olijfolie en gril ongeveer 1 minuut langs elke kant.

Bak de pladijsfilets in boter goudbruin. Kruid met peper en zout.

Schik de preistukjes op het bord en lepel er de vinaigrette over. Halveer de kwarteleitjes en verdeel ze tussen de prei. Leg de pladijsfilets ernaast. Werk af met parmezaanschilfers en rucola.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.