Pladijs met caponata en olijventapenade

Ilse D'hooge
4
30

Caponata is een traditioneel Siciliaans gerecht. Het is een salade van o.a. aubergine met selder en kappertjes in een zoetzure tomatensaus. Met groenten en een lekker stukje vis van bij ons maak je dit klassiek Italiaans op en top Belgisch.

  • 4 pladijzen, schoongemaakt
  • boter, om te bakken
  • 12 appelkappertjes
  • peper en zout
  • 1/4 rode, gele en groene paprika
  • 1/4 courgette
  • 1/4 aubergine
  • 1 tomaat
  • 1 kleine sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 2 el rode wijnazijn
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 30 g zwarte olijven
  • 4 ansjovisfilets
  • handvol basilicumblaadjes

Caponata: Schil de paprika’s en verwijder de zaadjes, pel de tomaat en verwijder de pitjes. Snijd de courgette, aubergine, paprika’s en tomaten in kleine blokjes. Stoof de fijngesneden sjalot en knoflook aan in olijfolie. Voeg de groenten, tijm en laurier toe. Besprenkel met rode wijnazijn. Kruid met peper en zout. Stoof gaar onder deksel.

Tapenade: Mix de olijven met de ansjovis en basilicum tot een smeuïge massa.

Laat een grote klont boter lichtbruin worden in de pan. Bak de pladijzen op de gekleurde velkant gedurende 2-3 minuten, draai om en laat nog 1 minuut bakken.

Leg de pladijs op het bord en schik er de caponata op. Maak per bord 3 quenelles met de olijventapenade. Werk af met basilicumblaadjes en appelkappertjes. Lekker met gegrild stokbrood.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.