Pladijs met bloemkoolstoemp en gepocheerd ei

4
40
  • 600 g pladijsfilets
  • 500 g bloemkool, in roosjes
  • 500 g zachtkokende aardappelen
  • 5 hoeve-eieren
  • 1 bosje waterkers
  • 200 ml melk
  • 100 g boter  
  • 50 g panko
  • 2 el bloem
  • nootmuskaat
  • azijn
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water gaar. Blancheer de bloemkool in een andere kookpot, ook in gezouten water.

Pureer de aardappelen, breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat, boter en melk. Meng er de helft van de bloemkoolroosjes door.

Klop 1 ei los in een diep bord. Vul twee andere borden, één met bloem en één met panko. Dep de pladijsfilets droog met keukenpapier. Wentel eerst door de bloem, dan door het losgeklopt ei en daarna door de Panko. Bak ze krokant in de helft van de boter en dezelfde hoeveelheid olijfolie. Smelt de rest van de boter voor een sausje.

Breng water met een scheutje azijn aan de kook. Breek de 4 resterende eieren in aparte kommetjes. Maak met een vork een kolkje in het kokende water en laat er een eitje inglijden. Pocheer gedurende 2 minuten en herhaal met de andere eieren.

Leg de pladijs met de puree, de rest van de bloemkool en een gepocheerd ei op een bord. Lepel er wat botersaus over en werk af met een plukje waterkers. 

 

Recept Ilse D'hooge

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.