Pladijs met ansjovis en kerstomaatjes

4
  • 2 x pladijs van ongeveer 400 g
  • 12 x ansjovis
  • 500 g kerstomaten (mengeling van zebra-, umami-, gele en rode tomaten)
  • 1 kleine sjalot
  • 50 g mosterdzaadjes
  • 2 el rode wijnazijn
  • 4 el olijfolie
  • 1 koffielepel graantjesmosterd
  • fijne kruiden


 

Met zijn fluwelen textuur is pladijs ideaal om lauw-warm te serveren.

Vraag aan de visboer om de pladijs te fileren zonder vel, maar laat er de lekkere zijvinnen aan. Snijd de ansjovis in kleine stukjes. Leg de pladijsfilets open met de ‘velkant’ naar onderen en kerf de bovenzijde in met een fijn mesje. Steek in elk gaatje een klein stuk ansjovis. Laat de pladijsfilets zo een uurtje rusten in de koeling.

Snijd de tomaten in stukken en de sjalot in ringen. Voeg de rode wijnazijn, mosterd, mosterdzaadjes, olijfolie, peper en zout toe. Laat ongeveer een halfuurtje in de koeling marineren.

Haal de pladijs uit de koeling en giet er een flinke scheut olijfolie op. Kruid af met zwarte peper. Plaats 4 minuten in een oven op 120°C. De pladijs hoort glazig en niet volledig gaar te zijn.

 

Recept Maarten Bouckaert

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.