Pladijs in de oven met bloemkool, radijs en romanesco

Hoofdgerecht
Vergeten groenten
Ovenschotels
NorthSeaChefs
4

Pladijs

Bloemkool

Groenten

  • 1 romanesco (groene torentjesbloemkool)
  • 1 bot gemengde radijsjes in verschillende kleuren
  • 1 gekookte rode biet
Zomervis op zijn Vlaams. Pladijs vormt een ideale en frisse match met eender welke salade.

Snijd de pladijs doormidden van kop naar staart. Gebruik hiervoor best een broodmes. Snijd de vinnen eraf. Leg de vissen in een ovenschotel met 1 l koolzaadolie en laat 20 minuten garen in de oven op 200°C. Snijd de filets uit de vissen en laat het vel zitten.

Maak de bloemkool schoon en snijd de roosjes in flinterdunne schijfjes. Hiervoor gebruik je best een mandoline. Meng de schijfjes in een kom met koolzaadolie, peper, zout, citroensap en fijngesneden peterselie.

Maak de romanesco schoon en blancheer de roosjes kort totdat ze gaar zijn.

Was en snijd de radijsjes in kwartjes. Snijd de rode biet in fijne reepjes.

Meng de groenten door mekaar en dresseer ze op een bord. Leg de pladijsfilet er bovenop.


Recept Pieter Lonneville

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.