
Pladijs in de oven met bloemkool, radijs en romanesco


4

(20) 25
Ingrediënten
Pladijs
- 2 pladijzen op geheel
- 1 l koolzaadolie
Bloemkool
- 1 bloemkool
- peper en zout
- 1/8ste bot peterselie
- 60 g koolzaadolie
- sap van ½ citroen
Groenten
Zomervis op zijn Vlaams. Pladijs vormt een ideale en frisse match met eender welke salade.
Recept
Snijd de pladijs doormidden van kop naar staart. Gebruik hiervoor best een broodmes. Snijd de vinnen eraf. Leg de vissen in een ovenschotel met 1 l koolzaadolie en laat 20 minuten garen in de oven op 200°C. Snijd de filets uit de vissen en laat het vel zitten.
Maak de bloemkool schoon en snijd de roosjes in flinterdunne schijfjes. Hiervoor gebruik je best een mandoline. Meng de schijfjes in een kom met koolzaadolie, peper, zout, citroensap en fijngesneden peterselie.
Maak de romanesco schoon en blancheer de roosjes kort totdat ze gaar zijn.
Was en snijd de radijsjes in kwartjes. Snijd de rode biet in fijne reepjes.
Meng de groenten door mekaar en dresseer ze op een bord. Leg de pladijsfilet er bovenop.
Recept Pieter Lonneville
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.