
Pittige drumsticks met avocadosalsa
Ingrediënten
- 12 drumsticks
Marinade
- 3 tenen knoflook
- ½ el geraspte verse gember
- 1 el suiker
- 1 ½ el honing
- 1 kl sambal oelek
- 1 kl paprikapoeder
- 1 kl kurkuma
- 1 kl cayennepeper
- 4 el olijfolie
- ½ kl zwarte peper
- 1 kl zeezout
Voor de avocadosalsa:
- 1 avocado
- 1 tomaat
- 2 lente-uitjes
- handvol korianderblaadjes
- sap van 1 limoen
- cayennepeper
- zout
Recept
Meng de ingrediënten voor de marinade en wentel er de drumsticks door. Laat minstens 15 minuten marineren in de koelkast.
Leg de drumsticks in een aluminium barbecueschaaltje en laat 30 à 40 minuten garen op de barbecue, op een niet te warme plek. Draai geregeld om.
Halveer de avocado, verwijder pit en schil en snij het vruchtvlees in blokjes. Meng ze meteen met het limoensap.
Spoel de tomaat en snij in blokjes. Spoel de lente-ui en snij in ringetjes.
Meng de avocado met de tomaat, lente-ui en koriander. Breng op smaak met cayennepeper en zout.
Serveer bij de drumsticks.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.