Pittige drumsticks met avocadosalsa

4
60

​Marinade

  • 3 tenen knoflook
  • ½ el geraspte verse gember
  • 1 el suiker
  • 1 ½ el honing
  • 1 kl sambal oelek
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 kl kurkuma
  • 1 kl cayennepeper
  • 4 el olijfolie
  • ½ kl zwarte peper
  • 1 kl zeezout

Voor de avocadosalsa:

  • 1 avocado
  • 1 tomaat
  • 2 lente-uitjes
  • handvol korianderblaadjes
  • sap van 1 limoen
  • cayennepeper
  • zout
     

Meng de ingrediënten voor de marinade en wentel er de drumsticks door. Laat minstens 15 minuten marineren in de koelkast.

Leg de drumsticks in een aluminium barbecueschaaltje en laat 30 à 40 minuten garen op de barbecue, op een niet te warme plek. Draai geregeld om.

Halveer de avocado, verwijder pit en schil en snij het vruchtvlees in blokjes. Meng ze meteen met het limoensap.

Spoel de tomaat en snij in blokjes. Spoel de lente-ui en snij in ringetjes.

Meng de avocado met de tomaat, lente-ui en koriander. Breng op smaak met cayennepeper en zout.

Serveer bij de drumsticks.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.