Patatjes in de oven met venkel en rode ui

Bijgerecht
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

45

Een lekkere, snelle ovenschotel met aardappelen maak je met slechts een handvol ingrediënten. Deze patatjes in de oven met venkel en rode ui smaken het lekkerst in de zomer en herfst waneer de venkel op zijn best is.

Ingrediënten

  • 15 kleine aardappelen
  • 2 venkels
  • 4 rode uien
  • 1 dl olijfolie
  • 2 tl komijnzaadjes
  • sap van 2 citroenen
  • peper en zout

Recept

Verwarm de oven voor op 200°C.

Was de aardappelen en snijd ze middendoor. 

Leg de aardappelen in een ovenschaal en overgiet ze met olijfolie. Vervolgens bak je de patatjes in de oven gedurende 15 minuten.

Snijd de ui en de venkel in vier.

Roer de patatjes om en voeg de groenten toe. Bak alles nog eens 15 minuten op 175°C. 

Bestrooi met komijnzaadjes en kruid met peper en zout. Bak nog 5 minuten en besprenkel met citroensap.

Tip: kip met patatjes uit de oven is een overheerlijke combinatie!

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.