Pastéis de nata

Dessert
Type
Number of persons
Aantal personen

6

Preparation time
Bereidingstijd

35

Pastéis de nata zijn gekende lekkernijen uit Portugal. Gelukkig hoef je niet ver te reizen om van dit dessert te kunnen genieten. Met ons recept smul je ook thuis van pastéis de nata.  

Ingrediënten

Voor de banketbakkersroom:

  • 500 ml halfvolle melk
  • 6 eierdooiers
  • 90 g suiker
  • 15 g bloem
  • 20 g maïzena
  • Optioneel: vanille-essence

 Voor het deeg:

  • 2 vellen kant-en-klaar bladerdeeg
  • 2 el boter
  • 2 el bloem

Recept

Maak de banketbakkersroom:

Doe de melk in een kookpot en voeg eventueel de vanille-essence toe. Breng aan de kook.

Klop intussen de eierdooiers met de suiker op tot je een witte gladde massa krijgt.

Voeg er de bloem en de maïzena aan toe en meng goed.

Giet een beetje van de kokende melk op het eimengsel en meng dit goed door. Giet dan het eimengsel bij de rest van de melk en breng het geheel al roerend terug aan de kook.

Laat de banketbakkersroom mooi indikken. Giet de banketbakkersroom in een glazen schaal en dek af met plasticfolie om velvorming te voorkomen. Laat afkoelen.

Leg intussen de 2 vellen bladerdeeg op elkaar en rol er even over met een deegrol.

Vet een muffinvorm in met de boter en bestuif met bloem.

Steek rondjes uit het bladerdeeg en schik de bladerdeeg rondjes in de muffinvormpjes. Prik in de bodem met een vork.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Schep de banketbakkersroom in de vormpjes. Bak de pasteis zo’n 20 à 25 minuten in de oven.

Zet ze nadien nog enkele minuten onder de grill.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.