Pasta primavera met witloof

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

35

Pasta primavera is een vegetarische pasta met lentegroentjes. Maak ‘m net dat tikkeltje specialer door witloof toe te voegen.

Ingrediënten

  • 2 stronken witloof
  • 2 stengels prei
  • 4 lente-uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine courgette
  • 150 g prinsessenboontjes
  • 100 g groene asperges
  • 400 g kleine pasta
  • 50 ml witte wijn
  • 180 g verse kaas
  • 40 g Brugge Prestige, geraspt
  • boter
  • olijfolie
  • peper en zout

Recept

Snijd de prei en de lente-ui in ringen. Snijd de courgette in blokjes. 

Halveer de boontjes. Snijd het harde uiteinde van de asperges weg en snij ze in reepjes. Snijd het witloof in repen.

Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water. 

Bak de prei in olijfolie lichtbruin. Voeg de lente-ui, courgetteblokjes en witloof toe. Pers er de look bij en roerbak 1 minuut. 

Schep alles uit de pan, blus de pan met de wijn en laat de alcohol verdampen. Giet de pasta af en schep door de ingekookte wijn.

Voeg de gebakken groenten toe en de helft van de verse kaas. Kruid met peper en zout en schud alles door elkaar.

Blancheer de boontjes en asperges in licht gezouten water. Giet ze af en spoel ze onder koud water. Roerbak ze daarna 3 minuten in boter. 

Serveer de pasta met de gebakken groenten in diepe borden. Schep er de geblancheerde en in boter gebakken groenten op en werk af met de resterende verse kaas en de Brugge Prestige.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.