Paprikachutney

(10) 20

Chutney is een smaakbom die afkomstig is uit de Indiase keuken. Voeg pittige kruiden toe aan een paprika-tomatenpuree en je hebt een heerlijke smaakmaker voor bij een kaasschotel, een stuk vlees of op een snede brood.

  • 5 teentjes knoflook
  • 200 g paprika’s, fijngesneden
  • 150 g tomaten
  • 50 g ui
  • 1 jalapeño (chilipeper)
  • 1 el olijfolie
  • 50 ml appelazijn
  • 125 g suiker
  • cayennepeper
  • zwarte peper
  • zout
  • komijnpoeder
  • chilivlokken
  • 1 tl pectine

Pel en verwijder de zaadlijsten van de paprika. Snijd de tomaten, jalapeño, teentjes knoflook en ui in stukjes.
Verwarm de olijfolie in een pan en stoof alle groenten op een matig vuur.

Voeg de appelazijn en suiker toe. Kruid met cayennepeper, zwarte peper, zout, komijnpoeder en chilivlokken. Voeg tenslotte 1 tl pectine toe en laat het geheel op een zacht vuurtje verder garen tot de gewenste dikte.

Laat de chutney afkoelen tot gebruik.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.