Paprikachutney

Saus
Type
Thema
Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(10) 20

Chutney is een smaakbom die afkomstig is uit de Indiase keuken. Voeg pittige kruiden toe aan een paprika-tomatenpuree en je hebt een heerlijke smaakmaker voor bij een kaasschotel, een stuk vlees of op een snede brood.

Ingrediënten

  • 5 teentjes knoflook
  • 200 g paprika’s, fijngesneden
  • 150 g tomaten
  • 50 g ui
  • 1 jalapeño (chilipeper)
  • 1 el olijfolie
  • 50 ml appelazijn
  • 125 g suiker
  • cayennepeper
  • zwarte peper
  • zout
  • komijnpoeder
  • chilivlokken
  • 1 tl pectine

Recept

Pel en verwijder de zaadlijsten van de paprika. Snijd de tomaten, jalapeño, teentjes knoflook en ui in stukjes.

Verwarm de olijfolie in een pan en stoof alle groenten op een matig vuur.

Voeg de appelazijn en suiker toe. Kruid met cayennepeper, zwarte peper, zout, komijnpoeder en chilivlokken. Voeg tenslotte 1 tl pectine toe en laat het geheel op een zacht vuurtje verder garen tot de gewenste dikte.

Laat de chutney afkoelen tot gebruik.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.