Papillotten met kalfsnootjes

Claudia Allemeersch
4
30
  • 500 g kalfsnootjes of medaillon in kleine blokjes gesneden
  • 50 cl room
  • 300 g Parijse champignons
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes look
  • 15 cl witte wijn
  • 20 g boter
  • 50 g gemalen comté
  • 2 el rozijntjes
  • 1 el bruine fond (pasta)
  • snuifje nootmuskaat
  • grof zeezout
  • peper
Je kan in plaats van Comté ook Oud Brugge of Nazareth Classic gebruiken.

Verhit de boter tot die hazelnootbruin is en korst het vlees daarna aan alle kanten bruin.

Pel de sjalotten en de look. Snijd de sjalot in fijne ringen en hak de look fijn. Haal het vlees uit de pan en voeg de sjalot en look toe. Blus met witte wijn.

Voeg nu ook de bruine fond toe samen met de room en de in schijfjes gesneden champignons. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg nu ook de rozijntjes toe.

Maak de papillot. Neem een soepkom en leg hierop de papillot (folie). Vul die met het vlees en overgiet met de saus. Leg erbovenop de gemalen comté en sluit de papillot.

Plaats de papillotten in een ovenschotel en plaats voor 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.