Ovenschotel met aardappel, witte kool en kalfsgehakt

  • 500 gr bloemige aardappelen
  • 600 gr gemengd gehakt
  • 1/4 witte kool
  • 4,5 dl melk
  • 120 g boter (80 g voor de saus) 
  • 80 g bloem
  • 80 g gemalen kaas (60 g voor de saus)
  • 3 el broodkruim
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Bak het gehakt op matig vuur kruimelig en laat uitlekken in een zeef.

Schil de aardappelen en gaar ze in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Maak aan met 40 g boter, 1,5 dl melk en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

Snijd de kool in fijne reepjes, kook ze in ruim gezouten water en spoel onder koud water.

Smelt 80 g boter in een pannetje en voeg geleidelijk 80 g bloem toe. Laat kort drogen op een matig vuur, voeg de overige 3 dl melk toe en laat enkele minuten doorkoken. Voeg 60 g kaas toe en breng op smaak met peper en zout.

Doe het gehakt in een ovenschotel, lepel er de kool over, daarna de puree en dek af met de kaassaus. Strooi er de resterende kaas en broodkruim over.

Laat de gehaktschotel gedurende 20 à 30 minuten bruinen in een voorverwarmde oven van 180°C. 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.