Ovenschotel met aardappel, witte kool en kalfsgehakt

Preparation time
Bereidingstijd

75

Een ovenschotel, da's puur gemak. En met deze ovenschotel met aardappel, witte kool en gehakt zet je ook nog eens een volwaardige maaltijd op tafel.

Ingrediënten

  • 500 gr bloemige aardappelen
  • 600 gr gemengd gehakt
  • 1/4 witte kool
  • 4,5 dl melk
  • 120 g boter (80 g voor de saus) 
  • 80 g bloem
  • 80 g gemalen kaas (60 g voor de saus)
  • 3 el broodkruim
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Recept

Bak het gehakt rul op matig vuur en laat uitlekken in een zeef.

Schil de aardappelen en gaar ze in lichtgezouten water. Giet af en pureer. 

Voeg 40 g boter en 1,5 dl melk toe. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

Snijd de kool in fijne reepjes en kook gaar in gezouten water. Giet de kool af en spoel onder koud water.

Smelt 80 g boter in een pannetje en voeg geleidelijk 80 g bloem toe. 

Laat kort drogen op een matig vuur, voeg de overige 3 dl melk toe en laat enkele minuten doorkoken. 

Voeg 60 g kaas toe en breng op smaak met peper en zout.

Doe het gehakt in een ovenschotel, lepel er de kool over, daarna de puree en dek af met de kaassaus. Strooi er de resterende kaas en broodkruim over.

Laat de gehaktschotel gedurende 20 à 30 minuten bruinen in een voorverwarmde oven van 180°C. 

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.