Ovenschotel met aardappel, witte kool en gehakt

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

75

Een ovenschotel, da's puur gemak. En met deze ovenschotel met aardappel, witte kool en gehakt zet je ook nog eens een volwaardige maaltijd op tafel.

Ingrediënten

Voor de puree

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 40 g boter
  • 1,5 dl melk
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Voor de saus

  • 80 g boter
  • 80 g bloem
  • 3 dl melk
  • 60 g gemalen kaas

 

  • 600 g gemengd gehakt
  • 1/4 witte kool
  • 20 g gemalen kaas
  • 3 el broodkruim

Recept

Bak het gehakt rul op matig vuur en laat uitlekken in een zeef.

Maak de puree

Schil de aardappelen en gaar ze in lichtgezouten water. Giet af en pureer. 

Voeg de boter en melk toe. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

En verder

Snijd de kool in fijne reepjes en kook gaar in gezouten water. Giet de kool af en spoel onder koud water.

Voor de saus

Smelt de boter in een pannetje en voeg geleidelijk de bloem toe. 

Laat kort drogen op een matig vuur, voeg de overige melk toe en laat enkele minuten doorkoken. 

Voeg de kaas toe en breng op smaak met peper en zout.

Maak de schotel

Doe het gehakt in een ovenschotel, lepel er de kool over, daarna de puree en dek af met de kaassaus. Strooi er de resterende kaas en broodkruim over.

Laat de gehaktschotel gedurende 20 à 30 minuten bruinen in een voorverwarmde oven van 180°C. 

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.