Bereiding
Bak het gehakt rul op matig vuur en laat uitlekken in een zeef.
Maak de puree
Schil de aardappelen en gaar ze in lichtgezouten water. Giet af en pureer.
Voeg de boter en melk toe. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
En verder
Snijd de kool in fijne reepjes en kook gaar in gezouten water. Giet de kool af en spoel onder koud water.
Voor de saus
Smelt de boter in een pannetje en voeg geleidelijk de bloem toe.
Laat kort drogen op een matig vuur, voeg de overige melk toe en laat enkele minuten doorkoken.
Voeg de kaas toe en breng op smaak met peper en zout.
Maak de schotel
Doe het gehakt in een ovenschotel, lepel er de kool over, daarna de puree en dek af met de kaassaus. Strooi er de resterende kaas en broodkruim over.
Laat de gehaktschotel gedurende 20 à 30 minuten bruinen in een voorverwarmde oven van 180°C.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.