Ovenschotel met aardappel, aardpeer, olijven en salie

4
  • 600 g vastkokende aardappelen
  • 300 g gerookt spek
  • 400 g aardpeer
  • ½ citroen
  • 180 g groene olijven zonder pit
  • een handvol salieblaadjes
  • een handvol platte peterselie
  • 1 el komijnzaadjes
  • peper en zout

Was de aardappelen en kook ze 10 minuten in licht gezouten water.
Giet af en snijd overlangs in twee.
Leg ze in een braadslede.

Was de aardpeer en snijd in plakken van 1 cm.
Voeg ze bij de aardappelen.
Snijd de salie grof en voeg toe.
Meng en kruid met peper en zout.
Bak gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.

Snijd de citroen (inclusief de schil) en het spek in plakken en voeg samen met de olijven en komijnzaad bij de aardappelen.
Roer om en bak nog 20 minuten.

Bestrooi met gehakte peterselie en serveer.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.