Ovengebakken aardappeltortilla

4
20

Tomatensalsa

  • 2 tomaten
  • 2 el peterselie of koriander, fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 2 el azijn
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 1 chilipeper, fijngesneden
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 teentje knoflook, fijngeperst
  • peper en zout

Maak de aardappelen schoon en snijd ze in dikke schijfjes. Kook ze beetgaar.
Giet af en laat uitlekken.

Verwarm de oven voor op 180°C

Smelt wat vetstof in een pan en stoof de lente-uitjes, courgetteblokjes, tomatenstukjes en de erwtjes 5 minuten.
Leg bakpapier in een bakvorm.
Schik de aardappelschijfjes onderaan en leg er de gestoofde groentjes bovenop.

Kluts de eieren luchtig en giet bovenop de groenten. Strooi er wat kaas over en plaats in de voorverwarmde oven.
Bak de tortilla ongeveer 20 minuten tot alles mooi omhoog is gestegen en een goudbruine kleur heeft. Controleer eventueel met een spiesje in de tortilla, of deze gaar is.

Maak de tomatensalsa

Snijd de tomaten in blokjes. Meng deze met de rode ui, chilipeper en verse kruiden.
Meng het paprikapoeder met olijfolie, azijn, citroensap, look en peper & zout. Giet deze dressing over de tomaten en laat eventjes rusten.

 

Dien de tortilla op met de tomatensalsa.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.