
Een tortilla maken doe je meestal op het fornuis maar ook de oven wordt hij lekker goudbruin. Serveer de ovengebakken aardappeltortilla warm of koud met frisse tomatensalsa.
Ingrediënten
- 300 g aardappelen
- 6 eieren
- 2 lente-uitjes, in schijfjes gesneden
- 1 courgette, fijn gesneden
- 2 kleine tomaten, grof gehakt
- 75 g diepvrieserwten, ontdooid
- 50 g geraspte kaas
- peper en zout
Tomatensalsa
- 2 tomaten
- 2 el peterselie of koriander, fijngehakt
- 2 el olijfolie
- 1 el citroensap
- 2 el azijn
- 1 rode ui, fijngesnipperd
- 1 chilipeper, fijngesneden
- 1 kl paprikapoeder
- 1 teentje knoflook, fijngeperst
- peper en zout
Recept
Maak de tortilla
Maak de aardappelen schoon en snijd ze in dikke schijfjes. Kook ze beetgaar.
Giet af en laat uitlekken.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Smelt wat vetstof in een pan en stoof de lente-uitjes, courgetteblokjes, tomatenstukjes en de erwtjes gedurende 5 minuten.
Leg bakpapier in een bakvorm.
Schik de aardappelschijfjes onderaan en leg er de gestoofde groentjes bovenop.
Kluts de eieren luchtig en giet bovenop de groenten. Strooi er wat kaas over en plaats in de voorverwarmde oven.
Bak de tortilla ongeveer 20 minuten tot alles mooi omhoog is gestegen en een goudbruine kleur heeft. Controleer eventueel met een spiesje in de tortilla of deze gaar is.
Maak de tomatensalsa
Snijd de tomaten in blokjes. Meng deze met de rode ui, chilipeper en verse kruiden.
Meng het paprikapoeder met olijfolie, azijn, citroensap, look en peper & zout. Giet deze dressing over de tomaten en laat eventjes rusten.
Dien de tortilla op met de tomatensalsa.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.