Ossobuco met Provençaalse toets

Hoofdgerecht
4
  • 4 kalfsschenkels
  • peper en zout
  • 2 el bloem
  • 2 el olijfolie
  • 200 ml kalfsfond
  • 1 bokaal (700 g) tomatenvlees met groenten
  • 1 courgette, in schijfjes
  • 2 gele of groene paprika’s, in reepjes
  • 25 olijven met knoflook
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • 150 g gemalen mozzarella
  • 500 g tagliatelle
  • enkele takjes platte peterselie (garnituur)
Snijd het vlies rond de kalfsschenkel door, zo kan het niet samentrekken door de hitte van de pan en krult het vlees niet op.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Kruid de kalfsschenkels met peper en zout en haal ze door de bloem. Verhit de olijfolie in een ruime bakpan en bak de kalfsschenkels aan beide kanten mooi aan. Haal het vlees uit de pan en schik in een ruime ovenschotel.

Giet de kalfsfond en het tomatenvlees in de pan met braadresten en laat even koken terwijl je die losschraapt. Verdeel de courgette, paprika en olijven over de ovenschotel. Strooi er de Provençaalse kruiden over en schep daarover het tomatenvlees. Kruid nog beetje bij met peper en zout.

Dek de ovenschotel af met aluminiumfolie en laat 1,5 à 2 uur in de oven garen. Verwijder de aluminiumfolie en bestrooi met mozzarella en laat nog 10 à 15 min goudbruin roosteren.

Bereid de tagliatelle volgens de aanwijzigingen op de verpakking. Verdeel de ossobuco over vier borden, doe er wat tagliatelle bij en garneer met platte peterselie.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.