Aardappelen in de oven met kabeljauw, tomaat en Provençaalse kruiden

4
  • 1/2 kg vastkokende aardappelen
  • 4 moten kabeljauw, elk ongeveer 250 g
  • 4 rijpe tomaten
  • 1 gele paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 dl witte wijn
  • kruidentuiltje: tijm, peterselie en laurier
  • 1 citroen
  • 4 el gehakte peterselie
  • 1 dl olijfolie

Schrob de ongeschilde aardappelen en kook ze al dente in licht gezouten water. Giet de aardappelen af en pel ze. Snijd de ontvelde en ontpitte tomaten. Maak de paprika schoon en snijd in middelgrote stukken. Wrijf een ovenschotel in met de olijfolie en doe er achtereenvolgens de fijngehakte knoflook en ui, het kruidentuiltje, de tomaten, paprika en aardappelen in.

Leg de kabeljauw bovenop en overgiet met de witte wijn, leg op elk stuk vis een schijfje citroen. Gaar 20 minuten in een voorverwarmde oven op 160°C. Verdeel over vier borden en strooi er de gehakte peterselie over.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.