Aardappelen in de oven met kabeljauw, tomaat en Provençaalse kruiden

4

Niet veel tijd om in de kookpotten te roeren? Dan moet je zeker dit recept voor aardappelen in de oven met kabeljauw eens proberen. Na een korte voorbereiding doet de oven al het werk. Lekker gemakkelijk!

  • 1/2 kg vastkokende aardappelen
  • 4 moten kabeljauw, elk ongeveer 250 g
  • 4 rijpe tomaten
  • 1 gele paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 dl witte wijn
  • kruidentuiltje: tijm, peterselie en laurier
  • 1 citroen
  • 4 el gehakte peterselie
  • 1 dl olijfolie

Schrob de ongeschilde aardappelen en kook ze al dente in licht gezouten water. Giet de aardappelen af en pel ze. 

Snijd de ontvelde en ontpitte tomaten. Maak de paprika schoon en snijd in middelgrote stukken. 

Wrijf een ovenschotel in met de olijfolie en doe er achtereenvolgens de fijngehakte knoflook en ui, het kruidentuiltje, de tomaten, paprika en aardappelen in.

Leg de kabeljauw er bovenop en overgiet met de witte wijn. Leg op elk stuk vis een schijfje citroen. 

Gaar 20 minuten in een voorverwarmde oven op 160°C. Verdeel over vier borden en strooi er de gehakte peterselie over.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.