Ossenhaas met peperkorst, asperges en knoflookbrood

4
45
  • 500 g ossenhaas
  • 1 kg asperges
  • 2 middelgrote bollen knoflook
  • 1 artisanaal stokbrood
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels verse kruiden gehakt (bieslook en bladpeterselie)
  • peper en zout

Voor de peperkorst:

  • enkele takjes citroentijm
  • 2 eetlepels Provençaalse kruiden
  • 2 theelepels zwarte peperkorrels
  • 2 theelepels witte peperkorrels
  • 2 theelepels groene peperkorrels in nat
  • 1 theelepel grof zeezout
  • 2 eetlepels arachideolie
     

Verwarm de oven voor op 160°. Haal het vlees 15 minuten voor gebruik uit de koelkast. Maal of wrijf alle ingrediënten voor de peperkorst fijn. Bestrijk hiermee de ossenhaas.

Bestrijk de bollen knoflook met 1 eetlepel olijfolie, peper en zout. Laat de bollen knoflook 45 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin roosteren.

Voeg na 20 minuten de ossenhaas toe. Rooster de ossenhaas 20 minuten gaar (ongeveer 40 minuten per kilo). Indien je een vleesthermometer gebruikt, de kerntemperatuur zou 45° moeten zijn. Haal uit de oven en laat afgedekt 10 minuten rusten.

Snijd na het roosteren de knoflook in twee. Plet de helft van de teentjes knoflook met 4 eetlepels olijfolie en de fijngehakte verse kruiden.

Schil de asperges, verwijder de harde uiteinden en kook beetgaar. Kruid met peper en zout.

Besmeer sneden stokbrood met het knoflookmengsel. Serveer dunne plakjes ossenhaas met asperges en knoflookbrood. Gebruik het jus van het vlees als saus.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.