Muffins met Brugge Goud en abrikozenconfituur
Ingrediënten
Voor circa 20 muffins :
- 150 g Brugge Goud geraspt
- 150 g Dixmuda boter
- 300 g bloem
- 160 g suiker
- 20 g vanillesuiker
- 1 el bakpoeder
- 1,8 dl melk
- 2 eieren
- 1 el geraspte schil van sinaasappel
- abrikozenconfituur
Recept
Doe de bloem in een kom en meng met bakpoeder, suiker, vanillesuiker, geraspte sinaasschil, Brugge Goud, de eieren, melk en de gesmolten boter in deze volgorde tot u een glad mengsel heeft.
Vet de bakvormpjes in met boter en vul ½ met het deeg.
Schep in elke holte 1 el abrikozenconfituur en schep de rest van deeg erop zodat er ¾ gevuld is.
Laat 20 à 25 min. bakken in een voorverwarmde oven van 180°C.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.