Muffins met Brugge Goud en abrikozenconfituur

Dessert
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Ingrediënten

Voor circa 20 muffins :

  • 150 g Brugge Goud geraspt
  • 150 g Dixmuda boter
  • 300 g bloem
  • 160 g suiker
  • 20 g vanillesuiker
  • 1 el bakpoeder
  • 1,8 dl melk
  • 2 eieren
  • 1 el geraspte schil van sinaasappel
  • abrikozenconfituur

Recept

Doe de bloem in een kom en meng met bakpoeder, suiker, vanillesuiker, geraspte sinaasschil, Brugge Goud, de eieren, melk en de gesmolten boter in deze volgorde tot u een glad mengsel heeft.
Vet de bakvormpjes in met boter en vul ½ met het deeg.
Schep in elke holte 1 el abrikozenconfituur en schep de rest van deeg erop zodat er ¾ gevuld is.
Laat 20 à 25 min. bakken in een voorverwarmde oven van 180°C.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.