Muffins met Brugge Goud en abrikozenconfituur

4

Voor circa 20 muffins :

  • 150 g Brugge Goud geraspt
  • 150 g Dixmuda boter
  • 300 g bloem
  • 160 g suiker
  • 20 g vanillesuiker
  • 1 el bakpoeder
  • 1,8 dl melk
  • 2 eieren
  • 1 el geraspte schil van sinaasappel
  • abrikozenconfituur

Doe de bloem in een kom en meng met bakpoeder, suiker, vanillesuiker, geraspte sinaasschil, Brugge Goud, de eieren, melk en de gesmolten boter in deze volgorde tot u een glad mengsel heeft.
Vet de bakvormpjes in met boter en vul ½ met het deeg.
Schep in elke holte 1 el abrikozenconfituur en schep de rest van deeg erop zodat er ¾ gevuld is.
Laat 20 à 25 min. bakken in een voorverwarmde oven van 180°C.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.