Meli-melo

4
  • 4 dikke sneden gekookte beenham
  • 12 stuks paprika
  • 4 sjalotten (versnipperd)
  • 2 knoflookteentjes (versnipperd)
  • 4 sneetjes Chimay à al bière kaas
  • 2 tomaten
  • 4 takjes tijm
  • 12 ontpitte zwarte olijven
  • 10 cl olijfolie
  • 5 cl Blauwe Chimay
  • 5 cl culinaire room
  • zeste (schil) en sap van een halve citroen
  • 12 blaadjes bloedzurkel

Pel de tomaten, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes.
Stoof de sjalotten in de olijfolie, samen met de look, de tijm en de olijven.
Laat een 3-tal minuten stoven en doe er de tomaatblokjes bij.
Houd deze relish lauw. 

Meng het Chimay bier met de room, het citroensap en de citroenschil.
Klop licht op.

Steek cirkels uit in de beenham, de kaas Chimay à la bière en de paprika, telkens 3 ringen per persoon.
Schik ze afwisselend op elkaar en plaats een 5-tal minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.