
Macaroni met Belgische kaas en ham
De lekkerste macaroni maak je met Belgische kaas en Meesterlyck-ham. Smakelijk!
Ingrediënten
- 200 g Brugge kaas gerijpt in Rodenbach
- 200 g gekookte Meesterlyck-ham
- 300 g macaroni
- 2 el Nazareth boter
- 3 el bloem
- 7 dl volle melk
- 3 stronken witloof
- Enkele sprieten bieslook
- 1 citroen
- 1 el boter
- Peper en zout
- Nootmuskaat
Recept
Kook de pasta gaar volgens instructies op de verpakking.
Zet een potje op het vuur met de boter en laat smelten. Voeg de bloem toe en roer goed tot een gladde roux.
Giet de melk erbij en klop goed. Roer zodat de melk bindt met de roux en breng aan de kook.
Rasp de kaas en roer 150 g kaas door de saus. Neem de pan van het vuur en breng de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Snijd het witloof grof en besprenkel met het citroensap. Roer het witloof door de kaassaus.
Snijd de ham in blokjes en roer samen met de pasta onder de saus.
Beboter een ovenschaal en vul met de macaroni. Bestrooi met de resterende geraspte kaas en plaats in de oven tot er een mooi korstje op komt, ongeveer 15 minuten.
Haal de macaroni uit de oven en bestrooi met fijngesnipperde bieslook.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.