Maaltijdsoep met plakjes varkensfilet

Soep
Lekker en gezond
Vergeten groenten
4
  • 300 g varkenslapjes
  • 200 g krielaardappeltjes, geschild en in plakjes gesneden
  • 1 courgette, in kleine blokjes gesneden
  • 2 wortelen, in kleine schijfjes gesneden
  • 4 lente-uitjes, fijn gesneden
  • 6 tomaten of 20 kerstomaatjes
  • 300 g flageoletboontjes (uitgelekt gewicht)
  • 120 g sluimererwten, in 2 gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 1 ui, in fijne plakjes gesneden
  • 3 takjes tijm
  • 3 takjes oregano
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 liter magere gevogelte- of groentebouillon
  • 4 eetlepels olijfolie
  • peper van de molen
     
In plaats van aardappelen kan je ook vermicelli gebruiken. Volg hiervoor de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de tomaten grof of snijd de kerstomaatjes doormidden.
Stoof de ui en de knoflook aan in 2 eetlepels olijfolie, voeg de tomatenpuree toe en stoof 2 à 3 minuten mee op een laag vuur.
Voeg de tomaten en de groentebouillon toe en breng alles aan de kook.
Doe de aardappelen en de wortelen bij de bouillon en laat alles 15 minuten zachtjes sudderen.
Doe nu alle groenten en de verse kruiden erbij en laat alles 10 minuten zachtjes garen.

Meng de varkenslapjes met de 2 resterende eetlepels olijfolie en schik ze op de groenten.
Zet een deksel op de pot en laat 5 minuten staan met het vuur uit.
De varkenslapjes worden op die manier gepocheerd.
Roer om en breng op smaak met peper van de molen.

Serveer meteen.
 

You must have Javascript enabled to use this form.

Nieuwsbrief